Laminatgulv knirker – Hvordan stopper jeg den knirkende lyd?

Laminatgulv knirker – Hvordan stopper jeg den knirkende lyd?

Hej jeg står med lidt af et problem. Jeg har netop lagt et nyt og flot laminatgulv i stuen, jeg syntes selv jeg gjorde mit research inden jeg gik i gang. Men nu her hvor gulvet er lagt, må jeg bare konstatere at gulvet knirker. Så nu er spørgsmålet så hvad kan jeg gøre ved det? Under laminatgulvet er der helt almindelige spånplader.

Håber i kan hjælpe med et svar,
Kenny.

Har du brug for en fagmand? Indhent gratis tilbud fra lokale fagfolk

Svar fra Ekspertpanelet

Kære Kenny. Tak for dit indsendte spørgsmål. Lad mig starte med at sige at der kan være gået mange ting galt, siden gulvet nu knirker. Jeg forstår fuldt ud problemet og det kan ske for selv den bedste. Lad os kigge lidt nærmere på hvad problemerne kan skyldes og hvordan du eventuelt kan rette op.

Har gulvet været for vådt eller tørt? En af de typiske årsager til problemet er at gulvet har været for tørt eller vådt inden det er blevet lagt. Hvis gulvet har været vådt, så vil det krympe en smule når det tørre og det kan altså give nogle knirke lyde. Omvendt hvis det har været alt for tørt, så vil det udvide sig, når det suger lidt af fugten i huset.

I første omgang bør du undersøge om der er steder hvor laminatgulvet ikke ligger helt tæt til undergulvet, er der skruer eller søm som ikke er kommet helt ned, så kan det være ret let at ordne problemet. Er det søm som ikke sidder helt fast, så skal du dykke det, det gøres ved at du tager en dyknagle og hamrer sømmet ned under overfladen.

Er det derimod et problem der opstår fordi undergulet ikke er plant, så er der ikke andet for end at få laminatgulvet af igen og udbedre fejlen. Kan du lokalisere den knirkende lyd til at komme et enkelt sted fra, så kan du “proppe gulvet”. Det vil sige at du bore med et propbor ned i spånpladen og skruer den ordenligt fast. Herefter skal du limme proppen ned igen, det kan kræve en del erfaring, så har du ikke det, så vil vi foreslå dig at få en gulvmand til at udføre arbejdet.

Hvis gulvet har været fugtigt

Det kan lyde lidt paradoksalt, men hvis dit gulv har været lidt fugtigt, så kan det nogle gange give den knirkende lyd, tænd eventuelt godt op for varmen og se om gulvet tørre ind og med tiden vil lyden stoppe. Det er i hvert fald et forsøg værd inden du går i gang med den helt store tur.

Hvis intet hjælper, så hiv fat i en fagmand og se om han kan komme frem til en hurtig løsning uden at hele gulvet skal op og der skal startes forfra. Find mere information om hvad du kan gøre på disse links. Vi håber det hjælper.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.