Kan kalkmaling blive for gammelt?

SPØRGSMÅL TIL BREVKASSEN: Jeg har et spørgsmål om kalkmaling og om det kan blive for gammel til at anvendes. Jeg har nemlig et gammelt parti kalkmaling, som jeg har opbevaret i min garage i et par år og jeg er bekymret for om det stadig vil være brugbart, når jeg endelig får tid til at male mit badeværelse.

FAGMADENS SVAR: Hej, tak for dit spørgsmål til brevkassen. Det er helt forståeligt at du er bekymret for om maling er blevet for gammel, så lad os kigge lidt nærmere på hvad du skal være opmærksom på.

Kan kalkmaling blive for gammelt? Ja, kalkmaling kan blive for gammelt til at anvendes. En god regel at gå efter er, at kalkmaling typisk holder mellem 5-7 år, før den bliver for gammel til at bruge. Hvis du opbevarer malingen korrekt, for eksempel i en lukket beholder i et køligt og tørt sted, kan den holde sig længere. Men hvis du har opbevaret malingen i din garage i et par år, er det muligt, at den er blevet for gammel.

Du vil hurtigt vide, om malingen stadig er brugbar, ved at tjekke dens lugt. Hvis malingen lugterrådent, så er den for gammel. Hvis du stadig er i tvivl, kan du også tjekke, om der er mug på malingen. Hvis der er, så er malingen helt sikkert for gammel og bør bortskaffes.

Mit råd til dig er, at du tjekker malingen grundigt, inden du bruger den. Hvis malingen stadig er brugbar, så skal du sørge for at røre den grundigt, inden du påbegynder malerarbejdet. Hvis malingen er for gammel, skal du smide den ud og købe en ny maling, da du ikke vil få det ønskede resultat.

For at opsummere så hold øje med følgende:

  • Tjek lugten af malingen. Hvis den lugter fælt, er den sandsynligvis for gammel og skal bortskaffes.
  • Kig efter tegn på mug på malingen. Hvis der er mug, er den helt sikkert også for gammel.
  • Kalkmaling kan typisk holde mellem 5-7 år, så tjek om malingen er ældre end dette.
  • Rør i malingen med en paletkniv. Hvis den er blød eller har en usund konsistens, er den for gammel.

Håber, at dette har hjulpet dig med dit spørgsmål om hvorvidt kalkmaling kan blive for gammelt. Lad mig vide, hvis du har brug for yderligere assistance.


100% Gratis & uforpligtende.