Hvordan rengører jeg møbler med skimmelsvamp?

Hvordan rengører jeg møbler med skimmelsvamp?

Spørgsmål fra brevkassen: Hej, jeg boede før i en kælder hvor der var skimmelsvamp. Efter længere forhandlinger med udlejer blev jeg nødt til at flytte. Nu er jeg kommet til en lækker lejlighed hvor jeg trives, problemet er bare at min seng og sofa stod op af den gamle væk i kælderen som havde skimmelsvamp.

Efter jeg flyttede ind i den nye lejlighed lagde jeg mærke til at der også lugtede af skimmelsvamp, det viste sig at bagsiden af min sofa havde skimmelvækst, så nu går mit spørgsmål sig på om jeg kan rengøre sofaen.

Det er en designer sofa, så jeg ville være rigtig ked af at skulle køre den på losepladsen. Sofaen er betrukket med tekstil, som kan tages af og vaskes, men jeg går stærkt udfra at skimmelsvampen også har angrebet dybere ind i sofaen og puderne. Hvad kan jeg gøre for at få den rengjort?

Svar: Tak for dit spørgsmål, først og fremmest er vi selvfølgelig glade for at du kom væk fra kælderen med skimmelsvamp og nu har fundet et rigtig godt sted at bo.

Et rigtig godt sted at starte er at få kommet alt tekstil fra sofaen i vaskemaskinen og vaske det efter anvisningen. Du kan også komme det til rens og få et professionelt firma til at hjælpe dig, husk at forklare dem om problemet, så har de sikkert nogle tips og produkter som kan afhjælpe problemet med skimmelsvamp i dine møbler.

Du kan også støvsuge din sofa og din seng grundigt med en støvsuger som har et HEPA-filter. Med et HEPA-filter undgår du at svampesporene spreder sig.

Generelt bør du tjekke alle dine møbler og genstande som du har haft i den gamle kælder for om der er tegn på skimmelvækst. Det kan være bordplader, reoler, bøger, sengetøj, tøj og andre genstande.

Alle overflader på spisebord, stole osv bør vaskes grundigt med speciele produkter såsom Hysan og Protoxskimmel.

Hvis du har polstrede møbler, som er ramt af skimmelsvamp. Så kan det være tæt på umuligt at rense dem i dybden. Der findes nemlig ikke rigtig noget produkt eller metode som kan rense i dybden. Det er med andre ord nemt at fjerne den overfladiske vækst, men at rense i dybden er tæt på umulig.

Vær opmærksom på: En ting du skal være yderst opmærksom på, hvis du vælger gør det selv løsningen, er at du bruger produkter som ikke afbleger dine møbler eller på anden måde får dem til at falme i farven.