Hvordan fjerner jeg klister fra gulvtæppe på trægulv?

Hvordan fjerner jeg klister fra gulvtæppe på trægulv?

Spørgsmål: Jeg har netop fjernet et gammelt gulvtæppe i stuen, gulvtæppet har ligget der i mange år. Vi vil gerne have de gamle trægulve frem igen og gøre hjemmet mere moderne. Men nu hvor gulvtæppet er fjernet er der rester af lim og klister på overfladen af gulvet, hvordan fjerner jeg det nemmest?

Har du brug for en fagmand? Indhent gratis tilbud fra lokale fagfolk

Svar: Der er mange ting du kan gøre for at fjerne gulvtæppe lim/klister fra et underliggende trægulv. Her er et par af dem, find frem til hvilken metode der giver mest mening for dig.

Få foretaget en gulvafslibning: En af de nemmeste måder at fjerne klistret og samtidig få de underliggende gulve flotte er at få en fagmand ud for at slibe gulvene. En gulvafslibning, vil nemt fjerne resterne af lim og klister og samtidig får du behandlet de guvle du gerne vil have frem. Gulvafslibning er både billigt og tar ikke lang tid for en fagmand, så det vil være vores bedste bud, da de andre fremgangsmetoder kan tage lang tid og du skal sikkert alligevel have slebet gulvet, hvis gulvtæppet har ligget på i mange år.

Prøv med acetone: Acetone er et meget kraftigt middel, så du bør være ekstra varsom med at bruge det. Det vil sige ingen åben ild og brug værnemidler såsom maske til arbejdet.

Prøv med lampeolie: Lampeolie er en effektiv metode til at fjerne klister fra gulvtæpper. Lad olien sidde i et kort stykke tid, inden du vasker det af. Det er vigtigt at du bruger værnemidler såsom maske og passer godt på med brændfaren der er i forbindelse med at benytte lampeolie.

Skrab gulvet: En sidste fremgangsmåde vi kan foreslå er at prøve med en lak-skraber, du skal dog være opmærksom på at du kan komme til at lave dybe ridser i trægulvet, hvis ikke du er opmærksom. Du kan eventuelt prøve at varme klisteret op med en varmepistol inden du skraber, det burde løsne op og gøre arbejdet nemmere.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.