Fjernelse af Linoleumsgulv – Hvordan gør jeg?

Fjernelse af Linoleumsgulv – Hvordan gør jeg?

Hej. Jeg står i den situation at jeg gerne vil have fjernet det gamle linoleumsgulv i mit køkken. Sagen er den at den har suget en del fugt og at det buller op flere steder, så det er ubehageligt at gå på. Men hvordan fjerner jeg linoleumsgulvet nemmest, så jeg kan komme i gang med at få lagt et nyt flot gulv?

Håber i kan hjælpe,
Michael

Har du brug for en fagmand? Indhent gratis tilbud fra lokale fagfolk

Svar fra Ekspertpanelet

Hej Michael, mange tak for dit indsendte spørgsmål. Der kan være rigtig mange grunde til at fjerne et gammelt linoleumsgulv, det kan være slidt, det kan være hullet, det kan også være det ligger et flot trægulv under som du gerne vil have frem til syne. Det er dog umiddelbart lidt sværere at fjerne det gamle gulv, end man lige skulle tro.

Linoleumsgulve kan nemlig sidde rigtig godt fast på det underliggende gulv, da der er blevet brugt lim til at få det til at hæfte. I denne guide kigger vi nærmere på hvad man kan gøre for at fjerne linoleumsgulvet.

Sådan fjerner du linoleumsgulvet selv

  1. Skær i gulvet med en hobbykniv -Start med at finde en god og skarp hobbykniv. Herefter skær du gulvet i lange strimler af ca. 20 centimeter. Prøv først med håndkræft at hive så meget af linoleumen op som muligt.
  2. Brug en varmepistol – Sidder gulvet rigtig godt fast med lim, så brug en varmepistol til at varme limen op med. Det plejer at løsne godt op og gøre arbejdet meget lettere.
  3. Skrab limen op med en spartel – En spartel er et fantastisk værktøj, mens limen er varm og rester stadig hæfter mod gulvet, så skrab den op med en spartel.
  4. Riv gulvet op – Mens limen er varm og flydende, er det med at rive det gamle linoleumsgulv op. Du skal være hurtig med hænderne, limen tørrer hurtigt ind og sætter sig fast igen.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har en varmepistol?

Det er ikke alle der lige ligger inde med en varmepistol. Du kan dog være kreativ og bruge et strygejern. Vi anbefaler ikke at komme strygejernet direkte på gulvet, men lig et håndklæde ud og kør strygejernet oven på. Det er ikke sikkert at det kan lade sig gøre, men det kan være et forsøg værd, inden du hopper ned i byggemarkedet og køber en varmepistol.

Hvad gør jeg hvis der stadig er rester af lim på undergulvet?

Du kan gøre flere ting, alt efter omfanget. Er det kun nogle få plamager, så kan det være en ide at prøve med sandpapir. Husk altid at bruge sandpapiret i retning med årene på træet, så du ikke ødelægger det. En anden løsning er at købe et middel som man kan komme ovenpå limen, den får limen til at opløses og så kan det fjernes nemt.

Hvad koster det at få en fagmand ud?

Det kommer meget an på, hvor meget af arbejdet du har gjort selv. Har du fjernet linoleumsgulvet selv og vil du blot have en fagmand til at komme og afslibe undergulvet, så kan det gøres forholdsvist billigt. Som udgangspunkt skal du regne med en pris på 65-115 kroner pr. kvadratmeter. Vil du have fagmanden til at fjerne både det gamle linoleumsgulv og slibe trægulvet, så er det en anden pris vi snakker om. I så fald kan vi kun råde dig til at indhente 3 gratis tilbud fra lokale fagfolk.

Få 3 Tilbud fra lokale Fagfolk

Indsend din byggeopgave og du vil indenfor 48 timer modtage op til 3 forskellige tilbud fra lokale fagfolk, der står klar til at udføre arbejdet. Det er gratis og 100% uforpligtende at modtage dine tilbud, så indsend din opgave nu.